BRASOV SI IMPREJURIMILE SALE 

Orașul vechi

Brasov este atestat documentar din anul 1235 sub numele de Corona, apoi ca si Barasu -1252 și Brasov în 1288. Aceasta a fost cel mai important dintre orașe medievale din Transilvania, fiind cel mai mare centru economic al XIV-XVII.
În conformitate cu cel mai vechi act al Archivelor Statului Brasov din anul 1353 – Privilegiul de baza al orasului Brasov – activitatea comercială a acestei zone a fost înfloritoare, iar orașul era renumit pentru calitatea produselor, dar mai ales pentru armele care au fost produse aici.
Cele mai puternice bresle, formate din artizani calificați (aurari, țesători, negustori de pânză, proprietari, fierari, căldărari, tinichigii etc.), au facut ca  Brasovul sa  nu rămână doar un punct de tranzit comercial, dar a devenit un centru mestesugaresc prosper și comercial.
Construcția zidului orașului a fost construit în conformitate cu standardele de calitate ale vremii, cu bastioane, turnuri de aparare si depozite. În oraș au fost nenumărate ateliere, magazine, hanuri, biserici, spitale si piete. Brasovul din acele vremuri a fost un exemplu de organizare și exploatare a resurselor existente.

TRADITIA ROMANEASCA